ЕС трябва да преразгледа някои политики по отношение на кандидатите

...
ЕС трябва да преразгледа някои политики по отношение на кандидатите
Коментари Харесай

Чавушоглу: ЕС трябва да преразгледа политиките си по отношение на кандидатите си

ЕС би трябвало да преразгледа някои политики във връзка с претендентите за влизането в съюза. Това сподели външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу по време на взаимните си изказвания с българския външен министър Екатерина Захариева в София.

 © БГНЕС
„ Ние не сме член на Европейски Съюз, само че сме част от Европа. Европейският съюз желае да бъде световен артист, само че би трябвало да приемем, че вътре в него има някои разногласия, както и дефицити във връзка с политиките, които е следвал до момента “, акцентира той.

От своя страна Екатерина Захариева разгласи, че на 5 февруари се чака Европейската комисия да излезе с предложение за новата методология на Европейски Съюз.

„ Надявам се то да е по-добро от настоящата в този момент методология и даже да форсира процеса по присъединението на претендентите “, съобщи Захариева и акцентира, че каквито и промени да се вършат, те по никакъв метод не би трябвало да рефлектират върху страните, които в този момент аплайват за влизане в съюза.

Чавушоглу разяснява и случая със скъсаното от гръцки народен представител турско знаме. Той сподели, че е задоволен от подхванатите дейности и наблюдават случая.

„ Виждаме, че стартира развой по глоба. От друга страна гръцкото външно министерство дефинира причинителя като неонацист. Трябва да се борим с тези крайни придвижвания. От друга страна те са расисти, хора, които изповядват ненавист. Ако не се борим с тези придвижвания, нашите общи полезности ще продължат да ерозират. И на следващия ден освен по отношение на исляма ще има враждебно отношение. Да не забравяме, че расистите ненавиждат и евреите, и други етнически групи “, разяснява той и добави, че расистките партии раздрусват корените на европейските институции.
 © БГНЕС
Захариева поддържа позицията на своя задграничен сътрудник по този въпрос.

„ Поругаването на народен байрак е недопустимо “, съобщи тя.

Стана ясно още, че на следващия ден тримата българи, които се намират в Ухан ще бъдат превозени до България, а те самите ще бъдат сложени под карантина.

Същото ще създадат и турските управляващи, които ще приберат 34 свои жители. Също по този начин на борда на самолета ще качат още 15 души, съседи от Азербайджан, Грузия и Албания.
 Трима българи ще бъдат евакуирани на следващия ден от Китай Трима българи ще бъдат евакуирани на следващия ден от Китай
Българите ще бъдат изведени с немски и френски самолети, увери външният ни министър Екатерина Захариева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР