ЕС трябва да е спокоен по отношение на това, че

...
ЕС трябва да е спокоен по отношение на това, че
Коментари Харесай

Лондон: Спокойно, ЕС, никой няма да вземе пример от Брекзит

ЕС би трябвало да е спокоен във връзка с това, че и други страни след Англия може да решат да го изоставен, считат в Лондон. "Европейският съюз няма да се сблъска с резултата на доминото след излизането на страната ни от него, сподели английският министър по въпросите на Брекзит Дейвид Дейвис пред вестник The Indеpendent. Той акцентира и че страховете на Европейската комисия от сходно развиване на нещата са неоснователни. Дейвис поддържа тезата си с това, че Англия е " доста друга страна " от останалите в Европейски Съюз и е решила да напусне поради неповторимото си въздействие по света.

Министърът по Брекзит означи, че при започване на договарянията сред Лондон и Брюксел за изискванията на раздялата с Общността е имало компликации, поради диалозите за нуждата Англия да бъде осъдена за отдръпването си от Съюза. Според него причина за това е, че редица членове на Европейска комисия не желаят да разрешат на Обединеното кралство да получи каквито и да било придобивки от Брекзит, защото това може да стане причина сходна стъпка да подхващат и други страни в блока, съобщи Българска национална телевизия.

"Винаги съм считал, че това е изцяло неоснователен боязън. Не мисля, че някой ще ни последва по този път. Ние сме напълно друга страна. Струва ми се, че най-близка до нас е Франция, само че тя не има намерение за напуща Европейски Съюз ", изясни Дейвис.

Самото издание отбелязва, че мнението на министъра се разграничава значително от прогнозите на редица политици, в това число президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който не изключи опцията образеца на Англия да последват други страни в Европейски Съюз. Вестникът припомня, че някогашният лидер на националистическата партия ЮКИП Найджъл Фараж съобщи, че Брекзит ще провокира резултата на доминото. "След нас Европейски Съюз е изоставен и други страни в Северна Европа отпред с Дания ", е предизвестил Фараж.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР