ЕС трябва да даде ясно да се разбере на Русия,

...
ЕС трябва да даде ясно да се разбере на Русия,
Коментари Харесай

Премиерката на Естония призова Европа да възпре Русия

Европейски Съюз би трябвало да даде ясно да се разбере на Русия, че тя ще би трябвало да заплати висока цена, в случай че работи против Украйна. Това съобщи украинската премиерка Кая Калас пред Ройтерс по време на посещаване във френската столица.

Калас прикани блока да работи бързо по въпроса по какъв начин да бъде разубедена Москва да предприеме нещо.

" Споделяме безпокойството по отношение на скупчването на съветски военни към украинската граница ", сподели Калас след среща с френския президент Еманюел Макрон. " Следователно е доста значимо да дадем ясно да се разбере, ние от европейска страна, че цената за предприемане на каквито и да е стъпки по отношение на Украйна ще бъде толкоз висока, че тя ще има действието на разубедително средство и ще накара Русия да премисли желанията си ", добави тя.

Според Калас Европейски Съюз и Съединени американски щати би трябвало да се договорят по отношение на общ метод на обезсърчаване, тъй като миграционната рецесия на беларуско-полската граница, промяната на властта в Германия и приближаването на френските президентски избори може да са изискванията за " съвършената стихия " за съветския президент, по време на която той да се опита да подложи на тестване решимостта на Европейски Съюз.

Според Калас към момента има още доста средства за деяние от вида наказания, които биха могли да накарат Путин да премисли два пъти желанията си.

Естония споделя граница с Русия. Миналата седмица страната привика 1700 резервисти на военно обучение, включващо и издигане на ограда от бодлива тел по 40 километра от границата ѝ с Русия. Тогава Калас разясни, че Естония се приготвя при положение на сходна миграционна рецесия на границата ѝ, като тази по границите на Полша, Литва и Латвия с Беларус. Засега няма признаци, че мигранти са насочвани през Русия към Естония, а страната няма обща граница с Беларус.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР