ЕС трябва да бъде единен в отговора си на нехуманното

...
ЕС трябва да бъде единен в отговора си на нехуманното
Коментари Харесай

ЕС подготвя единен отговор срещу Беларус

Европейски Съюз би трябвало да бъде обединен в отговора си на нечовешкото инструментализиране на мигрантите от страна на беларуския режим, обявиха евродепутатите в спор в сряда.

По време на разискването в пленарна зала с висшия представител за външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел в сряда следобяд евродепутатите показаха дълбоката си угриженост по отношение на тежката рецесия, която понастоящем се разпростира на полско-беларуската граница. Те също по този начин още веднъж изрично осъдиха тактиката на беларуския диктаторски режим за разпределение на миграционните потоци към външните граници на Европейски Съюз като възмездие за глобите на Европейския съюз, което докара до ескалация на ситуацията при прилежащите страни, по-специално Полша.

Борел още един път акцентира, че Европейският съюз поставя интензивни дипломатически старания дружно със страните на генезис на мигрантите, с цел да откри решения и да предотврати по този метод идването на нови мигрантски потоци, жертви на трафик. Същевременно той настоя, че беларуските управляващи би трябвало да дават филантропична помощ на хората, намиращи се в клопката на беларуската гранична зона, в това число даване на достъп на филантропичните организации до района и разрешаване на филантропични коридори. Той разгласи също по този начин идното разискване на нови, разширени наказания на Европейски Съюз.

По време на дебата няколко членове на Екологичен потенциал показаха паника по отношение на влошаващото се филантропично състояние на полско-беларуската граница, като хората, блокирани сред граничните сили, са изложени на зимни метеорологични условия. Те приканиха полските управляващи да сложат завършек на продължаващото нападателно отбиване на мигранти назад в Беларус и да одобряват помощ от организациите на Европейски Съюз за справяне с филантропичната обстановка, като показаха страдание, че досега тази поддръжка е отказана. Други членове на Екологичен потенциал се концентрираха върху незабавната нужда филантропичните организации да имат директен достъп до полско-беларуската граница, с цел да оказват помощ на мигрантите, блокирани там.

Някои парламентаристи приканиха средствата на Европейски Съюз да се употребяват за създаване на ограда за отбрана на външните граници на Съюза от нелегално прекосяване и хибридни офанзиви, до момента в който други изрично отхвърлиха концепцията. Други членове на Екологичен потенциал подчертаха нуждата от спомагателни наказания на Европейски Съюз против Беларус, като в същото време акцентираха „ подмолната роля на съветското държавно управление “ в актуалната рецесия и приканиха за разговор с Москва за намиране на решения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР