ЕС стартира две съдебни производства срещу Великобритания заради нарушения от

...
ЕС стартира две съдебни производства срещу Великобритания заради нарушения от
Коментари Харесай

ЕС започна две съдебни производства срещу Великобритания

ЕС започва две правосъдни производства против Англия поради нарушавания от Лондон на протокола от съглашението за бракоразвод за Брекзит, отнасящ се до Ирландия.

Борис Джонсън предприе едностранно дейности за облекчение на бюрокрацията във връзка с протокола за Северна Ирландия в опит да сведе до най-малко спирането на търговията сред континента и Белфаст. Правителството на Англия едностранно удължи гратисния интервал за редица артикули, изпратени до Северна Ирландия от други елементи на Обединеното кралство, очакван в Протокола за Северна Ирландия като част от съглашението за отдръпване от Европейския съюз.

В Европейски Съюз решението, взето от английските управляващи, беше подложено на остра рецензия. Заместник-ръководителят на Европейската комисия Марош Шефчович незабавно упрекна Лондон в нарушение на изискванията на съглашението за Брекзит. Протоколът за Северна Ирландия разрешава безпроблемно придвижване на хора на остров Ирландия посредством въвеждане на поредност от митнически инспекции сред Северна Ирландия и останалата част на Обединеното кралство. Откакто Лондон и Брюксел реализираха съглашение за връзките след Брекзит, това е трайна точка на различия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР