ЕС смята да отреже изцяло достъпа на Русия до дронове,

...
ЕС смята да отреже изцяло достъпа на Русия до дронове,
Коментари Харесай

ЕС лишава Русия от дронове

ЕС счита да отреже напълно достъпа на Русия до дронове, разгласи през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя показа деветия пакет от наказания против Кремъл поради експанзията в Украйна. Комисията предлага цялостна възбрана на износа на мотори на дронове за Русия, както и за всички трети страни като Иран, които биха могли да ги доставят на Русия.

ЕК предлага също по този начин в санкционния лист да бъдат добавени още близо 200 лица и формирания. Сред тях са съветските въоръжени сили, обособени военнослужещи и компании от отбранителната промишленост, само че също по този начин членове на Думата, Съвета на федерацията, министри, губернатори и политически партии.

„ Този лист включва основни фигури, свързани с съветските удари по цивилни и отвличането на украински деца в Русия, както и кражбите на украински селскостопански артикули “, посочи Фон дер Лайен.

Брюксел предлага налагането на наказания против още 3 съветски банки, в това число цялостна възбрана за преводи за Общоруската банка за развиване на районите (ВБРР).

Европа желае да наложи и нови надзор и ограничавания на износа, най-много на артикули с двойно предопределение. Сред тях са съществени химикали и нервнопаралитични сътрудници, електроника, съставни елементи за осведомителни технологии - всичко, което може да бъде употребявано от съветската военна машина.

На прицел още веднъж ще бъде взета съветската пропагандна машина. Предвижда се прекъсване на излъчването на 4 канала и всички други платформи за разпространяване.

Предложени са също по този начин нови наказания против енергийния и минния бранш, в това число за нови вложения в минното дело в Русия.

Деветият санкционен пакет добавя влязлата в действие на 5 декември възбрана за вноса на съветски нефт по море и международния ценови таван на петрола.

Новите наказания би трябвало да бъдат утвърдени с цялостно единогласие от страните членки (Съвета) на Европейски Съюз.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР