ЕС ще започне преговори за членство със Северна Македония и

...
ЕС ще започне преговори за членство със Северна Македония и
Коментари Харесай

ЕС започва преговори с Албания и Северна Македония, но не е ясно кога

Европейски Съюз ще стартира договаряния за участие със Северна Македония и Албания, само че към този момент не е показал дата за началото им. Министрите на външните работи и на европейските въпроси на държавите-членки на Европейски Съюз утвърдиха старта на договарянията във вторник.

Възможно е договарянията с двете страни да стартират по друго време, изясни еврокомисарят по въпросите на съседството и разширението на Европейски Съюз Оливер Вархей.

Той посочи, че всяка страна ще бъде оценена независимо. По думите му в месеците от октомври до момента Албания е отчела доста огромен прогрес. Албания извървя доста дълъг път, през октомври бе немислимо да се вземе решение за начало на договарянията с Тирана, само че скоростта се увеличи и страната реализира резултати в битката с проведената престъпност, при промените в правораздаването, означи еврокомисарят.

Вархей добави, че споразуменията, които Скопие подписа със София и Атина, са образец за целия район.

От името на хърватското председателство на Съвета на Европейски Съюз държавният секретар Андрея Згомбич уточни, че днешното решение предстои на одобряване от Европейския съвет в четвъртък. Тя добави, че през днешния ден стартира одобряването на към този момент постигнатото политическо решение " на автограф " и изрази упованието тази процедура на следващия ден да завърши.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР