ЕС ще произведе до пролетта 1,3 или 1,4 милиона снаряда

...
ЕС ще произведе до пролетта 1,3 или 1,4 милиона снаряда
Коментари Харесай

ЕС ще произведе до пролетта 1,4 млн. снаряда за Украйна

ЕС ще създаде до пролетта 1,3 или 1,4 милиона снаряда диаметър 152 и 155 за Украйна, като по този начин ще надмине обещаните 1 милион.

Това съобщи в Европейския парламент в Страсбург еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон. Той отговори на въпроси на евродепутати за това по какъв начин Европейски Съюз ще извърши обещанието си да достави 1 милион боеприпаси на Украйна до март 2024 година

„ Поехме уговорката напролет, когато имаше такава опция. Казал съм пред този парламент, че той ще бъде изпълнен “, посочи Бретон.

Преди седмица висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел призна, че Съюзът може и да не успее да достави 1 млнр. Снаряда до края на годината.

Бретон напомни и за още един ангажимент, стихотворец от страните членки на Европейски Съюз. Той е да се бъдат доставят муниции от техните ресурси посредством взаимно закупуване и други способи сега, в който нарасне индустриалната база и в който има опция.

Причината сега Европейски Съюз да няма мощност за производството на задоволително муниции е фактът, че потенциалът е понижен в спокойно време.

Тиери Бретон призна, че 40 на 100 от оръжейното произвеждане в Европейски Съюз сега отпътува отвън Европа.

„ Трябва да желаяме от всички министри на защитата на страните членки ясно и твърдо да заявят и да кажат на техните предприятия в отбранителната сфера да приоритизират износа за Украйна през идните месеци. Това искане го насочва тук, пред вас, пред Европейския парламент, към всички министри “, сподели еврокомисарят.

Той се опита да успокои евродепутатите с думите, че задължението е за пролетта, а в този момент още не е пристигнала зимата. Бретон напомни, че е посетил редица страни, където се създават оръжия.

„ Ако има средства, потенциалът ще съществува. Ако индустриалните предприятия във Франция, Германия, Полша, България проявят дисциплинираност и окажат напън върху производителите, ще спазим уговорката “, увери Бретон.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР