ЕС ще привика още днес посланика на Венецуела в Брюксел,

...
ЕС ще привика още днес посланика на Венецуела в Брюксел,
Коментари Харесай

ЕС привиква посланика на Венецуела в Брюксел и вероятно ще обсъди неговото прогонване

Европейски Съюз ще привика още през днешния ден посланика на Венецуела в Брюксел , заяви представител на Европейската работа за външна активност. Той посочи, че се чака да бъде приложена реципрочна мярка, откакто през вчерашния ден президентът на Венецуела Николас Мадуро даде 72 часа на ръководителя на делегацията на Европейски Съюз в Каракас да напусне страната в отговор на признатите европейски наказания против 11 венецуелски висши политици, съобщи Българска телеграфна агенция.

Говорителят означи, че с цел да бъде посланикът " на режима на Мадуро " разгласен за личност нон грата по Виенската спогодба , ще бъде належащо единомислещо гласоподаване от Съвета на Европейски Съюз. Изгонването на посланика следва да се извърши на основата на такова решение от страната хазаин - Белгия.

По думите на представителя решенията по този случай може да се чакат в идващите часове и дни . Той означи, че текстовете на Виенската спогодба са еднопосочни по въпроса за реципрочността и не плануват други дейности, с изключение на изпъждане на дипломатическия представител.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР