ЕС ще предприеме допълнителни санкции срещу Иран, това се казва

...
ЕС ще предприеме допълнителни санкции срещу Иран, това се казва
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС: Налагаме допълнителни санкции срещу Иран!

" Европейски Съюз ще предприеме спомагателни наказания против Иран ", това се споделя в заключенията на водачите от срещата им на върха в Брюксел във връзка събитията в Близкия Изток. Те одобриха и изводи за Украйна и връзките с Турция.

Осъдихме офанзивата на Иран и се съгласихме да наложим наказания ", сподели пред публицисти ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. На въпрос какви тъкмо ще бъдат те, той отговори:

" Идеята е да сложим на прицел компаниите, които създават дронове и ракети. Но разчитаме на Съвета на Европейски Съюз да ни обезпечи повече информация ".

Лидерите показват мощна поддръжка за Ливан, остават ангажирани към страната, в това число и за укрепването на нейните въоръжени сили, се споделя в заключенията. Мишел разясни, че ще се работи против Иран в тясно съдействие с сътрудниците от района.

" Иран е опасност освен за Израел, а за стабилността на целия район. И това стана доста ясно, когато реши да предприеме офанзивата против Израел преди няколко дни. Затова уговорката със страните от района е от фундаментално значение. Трябва да изолираме Иран. Ще наложим наказания и ще действаме в тясно съдействие с сътрудниците ", съобщи Мишел.

Днес водачите ще разискват стопански тематики, измежду които конкурентоспособност, вътрешен пазар, стратегически дневен ред.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР