ЕС се възползва от търговията със САЩ от много години.

...
ЕС се възползва от търговията със САЩ от много години.
Коментари Харесай

Засяга България Пряко! Тръмп Обяви Търговска Война На Ес!

„ Европейски Съюз се възползва от търговията със Съединени американски щати от доста години. Това скоро ще спре! ”, написа Тръмп в Туитър.

Коментирайки планувания ход, френският финансов министър Брюно Льо Мер предизвести, че Съединени американски щати и Европейски Съюз „ не могат да позволен ” нов спор за европейския самолетен производител „ Еърбъс “. „ Еърбъс “ от своя страна съобщи, че последният отчет на Световната комерсиална организация /СТО/ ще разреши на блока да обмисли „ още по-големи контрамерки ”.

Ден преди този момент офисът на комерсиалния представител на Съединени американски щати (USTR) разгласява лист с артикули, които биха могли да се обложат с спомагателни мита. Той включва няколко типа въздухоплавателни средства, създадени във Франция, Германия, Испания или Обединеното кралство; разнообразни храни, в това число кисели млека, рибни пържоли, виновност и сирена, както и облекла, спално долни дрехи и огромен брой други артикули, създадени във всяка държава-членка на Европейски Съюз.

Спорът на Вашингтон с Брюксел за дотациите на „ Еърбъс “, дълготраен противник на американския съперник „ Боинг “, датира от 2004 година, когато Съединени американски щати за първи път се обърнаха към СТО. През 2011 година СТО съобщи, че „ Еърбъс “ е получил 18 милиарда $ дотации от Европейски Съюз сред 1968 година и 2006 година Съединени американски щати настояват, че дотациите от Европейски Съюз са предизвикали спад в продажбите на „ Боинг “ и са довели до загуба на пазарен дял в страните по света.

Европейски Съюз, от своя страна, упрекна Съединени американски щати в даването на нелоялна поддръжка на „ Боинг “, включваща данъчни облекчения и справяне с казуса посредством СТО. Брюксел твърди, че Вашингтон е дал на „ Боинг “ дотации от над 5 милиарда $ сред 1989 и 2006 година. Заплахата с мита идва и в сериозен миг за „ Боинг “, попаднал в рецесия поради своите самолети 737 MAX, която се основава на страхове за сигурност след два съдбовни случая.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР