ЕС се съгласи да забрани продукти, произведени с принудителен труд,

...
ЕС се съгласи да забрани продукти, произведени с принудителен труд,
Коментари Харесай

ЕС възнамерява да забрани продуктите, произведени с принудителен труд, като Китай е в полезрението му

Европейски Съюз се съгласи да забрани артикули, създадени с насилствен труд, в ход, който може да увеличи комерсиалното напрежение с Китай.

Съгласно договорката, подписана във вторник сутринта, Брюксел ще следи известията за насилствен труд по света и ще конфискува и унищожава артикули, които нарушават възбраната.

Съединени американски щати през 2022 година блокираха целия импорт от Синцзян, където се твърди, че Пекин принуждава уйгурските мюсюлмани да работят. Европейски Съюз внася огромни количества слънчеви панели от района и Volkswagen ръководи цех за сглобяване на коли там.

VW отхвърля да е направил нарушаване, само че организира следствие, откакто медиите оповестиха, че взаимното дружество е употребило насилствен труд за построяването на тестова писта.

Групите за отбрана на човешките права пресмятат, че повече от 1 милион уйгури и други мюсюлмани са били арестувани за интервал от няколко години, до момента в който се оповестява, че хиляди са били трансферирани отвън района, с цел да работят във заводи.

„ Ужа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР