ЕС се отзова на молбата на Украйна и й изпрати

...
ЕС се отзова на молбата на Украйна и й изпрати
Коментари Харесай

ЕС праща електрически генератори на Украйна

ЕС се отзова на молбата на Украйна и й изпрати незабавна помощ след поредицата от съветски офанзиви с ракети и дронове против нейната енергийна инфраструктура.

Австрия, Германия, Швеция и Нидерландия предложиха 157 генератора на ток посредством Механизма на Европейски Съюз за гражданска отбрана.

Отделно Европейски Съюз прати 10 генератора с огромен потенциал – 1 мегават, от личните си стратегически ресурси по механизма rescEU на стойност 3,57 милиона евро. Всеки от тези едномегаватови генератори е в положение да обезпечава ток за междинни по величина лечебни заведения при изключителни обстановки.

„ Руският проект да хвърли с бомби Украйна в мрака няма да успее. Европейски Съюз работи непрекъснато, с цел да поддържа устойчиви доставки на ток за Украйна “, разяснява еврокомисарят по ръководство при рецесии Янез Ленарчич.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР