ЕС се нуждае от общо разузнаване, за да има споделена

...
ЕС се нуждае от общо разузнаване, за да има споделена
Коментари Харесай

Шарл Мишел: ЕС се нуждае от общо разузнаване за оценка за събитията, свързани с Русия

ЕС се нуждае от общо разузнаване, с цел да има споделена оценка за събитията, свързани с Русия и по този начин да бъде по-единен. Това съобщи през днешния ден ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел пред Европейския парламент, представен от Българска телеграфна агенция.

Трябва да решим какво желаеме от Русия, с цел да определим средствата за реализиране на набелязаните цели, добави той. Мишел означи, че по-късно този месец Европейският съвет ще се запознае с отчет на Европейската комисия с оферти за деяние. Единодушно осъждаме държанието на Русия; връзките ни са комплицирани, заключи той.

Мишел дефинира случая с отклоняването от Беларус на полет на " Райънер " като " похищение " и " държавно пиратство ". Той съобщи, че Европейски Съюз няма да се спре, до момента в който не бъдат освободени арестуваните пасажери в самолета Роман Протасевич и София Сапега, както и останалите политически пандизчии в Беларус.

Председателят на Европейския съвет се обърна към непризнатия от Европейски Съюз беларуски президент Александър Лукашенко с гледище за неотложно освобождение на Протасевич.

По неговите думи, до момента в който това не се случи, Лукашенко е виновен за физическото и психическото здраве на арестувания. Мишел се обърна и към жителите на Беларус, като съобщи, че Европейски Съюз ги поддържа в избора на бъдеще.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР