ЕС създава нови регистри за борба с прането на пари,

...
ЕС създава нови регистри за борба с прането на пари,
Коментари Харесай

ЕС създава нови регистри за борба с прането на пари

ЕС основава нови регистри за битка с прането на пари, сподели през днешния ден във Варна евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев по време на полемика за цифровото бъдеще на Европа и ролята на цифровизацията за развиването и растежа на районите, в която взе участие и еврокомисарят Мария Габриел. Единият от регистрите ще демонстрира действителните притежатели на тръстове и интернационалните компании. Вторият указател ще е за благосъстоятелност на банкови сметки и сейфове в страните в Европейски Съюз.

Все повече в Европа се разяснява електронното правораздаване, сподели още Радев. По думите му България прави първите крачки в тази област. Той посочи, че в тази сфера от изключително значение ще бъде електронизацията на делата, което ще спре всевъзможни благоприятни условия за операции на доказателства или заличаване на документи.

„ След приемането на регламента за отбрана на персоналните данни сега в страните текат договаряния за приемане на подобен и за конфиденциалността на връзки ни ”, сподели Мария Габриел.

По думите й концепцията е хората, ползващи безвъзмездни приложения за известия и позвънявания, да не бъдат подслушвани или записвани без тяхното единодушие.

По време на полемиката като акцент се очерта подготовката на учениците и младежите в областта на цифровизацията и цифровизация.

Според еврокомисаря Мария Габриел от извънредно значение е първо да се обучат учителите. Емил Радев поддържа нейната позиция и добави, че новите технологии крият и опасности, изключително за децата, което би следвало да бъде приоритет при образованието на учениците. Габриел добави, че към този момент има проект за деяние за цифровото обучение и той планува подготовката на учениците да стартира от най-ранна възраст.

„ Варна е първият цифров иновационен хъб в България ”, сподели Габриел.

Според нея за градовете, които са спечелили такива планове, се разкриват благоприятни условия за нови работни места и възстановяване и облекчение на живота на жителите. „ Целта е до 2020 година такива хъбове да има във всяка област на Европейски Съюз, като те ще имат връзка и между тях ”, заключи Габриел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР