ЕС съумя да осъществи значителна промяна в управлението на миграцията

...
ЕС съумя да осъществи значителна промяна в управлението на миграцията
Коментари Харесай

Над 50 000 мигранти са били разселени по квотите на ЕС от 2015 г. насам

ЕС съумя да реализира забележителна смяна в ръководството на миграцията и отбраната на границите, се показва в оценка на Европейската комисия, показана през днешния ден.
Европейски Съюз предложи протекция и поддръжка на милиони хора, избави живота на мнозина, разруши мрежи за контрабанда и сведе противозаконните пристигания в Европа до най-ниското ниво, регистрирано в последните пет години, се показва в известието. Въпреки това е нужна още работа, с цел да бъде миграционната политика на Европейски Съюз фактически готова за бъдещите провокации и непрекъснатото увеличение на миграционния напън в международен мащаб.

В продължение на три поредни години броят на идващите мигранти непрекъснато понижава, като сегашният им брой е единствено 10 на 100 от стойностите през 2015 година. Миналата година бяха засечени към 150 000 противозаконни прекосявания на външните граници на Европейски Съюз.

Според Европейска комисия най-неотложните въпроси, по които е нужна спомагателна работа, са оказване на спомагателна поддръжка за Мароко, така броят на идващите по през Западното Средиземноморие се е нараснал доста. Това би трябвало да включва по-нататъшното осъществяване на програмата за 140 милиона евро за поддръжка на ръководството на границите и възобновяването на договарянията за назад приемане на мигранти и за облекчение на визовия режим с Рабат.
Необходимо е възстановяване на ужасяващите условия в Либия, декларира Европейска комисия. Трябва да продължат напъните да се подкрепи освобождението на арестуваните мигранти, улеснението на доброволното им връщане (37 000 връщания досега) и евакуирането на най-уязвимите (25 000 евакуирани).

Основните проблеми в Гърция във връзка с връщането на мигранти, обработването на молби за леговище и подобаващото настаняване, остават нерешени. За да се усъвършенства ръководството на миграцията, Гърция следва бързо да изготви национална тактика, декларира комисията.
Благодарение на фонда за Африка през днешния ден над 5,3 милиона уязвими хора се употребяват с съществена поддръжка, а над 60 000 души са получили помощ за връщане в обществото вкъщи. За да се ускорят връщането и противоположното приемане на мигранти, Европейски Съюз продължава да работи за подписване на съглашения и договорености със страни сътрудници, като до момента са направени 23 съглашения.

Над 50 000 души са били разселени по квотите на Европейски Съюз от 2015 година насам. Пътищата за законна миграция възпират противозаконните пътувания. Комисията ще показа скоро цялостна оценка на разпоредбите за законна миграция. От бюджета на Европейски Съюз са планувани над 140 милиона евро в ограничения за приобщаването на мигрантите от 2015 до 2017 година, се показва в известието. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР