ЕС, САЩ и техните съюзници се споразумяха да изключат руски

...
ЕС, САЩ и техните съюзници се споразумяха да изключат руски
Коментари Харесай

ЕС и САЩ изключиха Русия от международна платежна система Swift

ЕС, Съединени американски щати и техните съдружници се споразумяха да изключат съветски банки от главната интернационална платежна система Swift, оповестяват международните организации. Активите на съветската централна банка също ще бъдат замразени, ограничавайки опцията на Русия за достъп до нейните задгранични запаси.

Намерението е за по-нататъшно уединяване на Русия от интернационалната финансова система, се споделя в взаимно изказване.

Москва разчита на системата Swift за основния си експорт на нефт и газ. Съвместните наказания са най-суровите, наложени до момента на Русия поради нейното навлизане в Украйна, показва Би Би Си.

Премахването от Swift се смята за тежко ограничаване, защото съвсем всички банки употребяват системата.

Swift е предпазена система за известия, която прави вероятни бързи трансгранични заплащания, позволявайки интернационална търговия.

Базиран в Белгия, той улеснява транзакциите сред повече от 11 000 банки и финансови институции по целия свят.

Засегнатите съветски банки не бяха посочени от западните управляващи, само че бе маркирано, че са " всички, които към този момент са глобени от интернационалната общественост, както и други финансови институции “.

Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия, сподели, че решението за парализиране на активите на съветската централна банка ще попречи на Кремъл да " употребява военния си сандък “.

Тя добави, че ще има рестрикции и против по този начин наречените " златни паспорти “, които разрешават на " богатите руснаци да станат жители на нашите страни и да получат достъп до нашите финансови системи “.

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън сподели, че Англия е подхванала " решителни дейности “: " Ще продължим да работим дружно, с цел да подсигуряваме, че Путин ще заплати цената за своята експанзия “.

В отговор на известието министър председателят на Украйна Денис Шмихал написа в Туитър своята благодарност за глобите, като ги назова " същинска помощ през това тъмно време “.

Външните министри на Европейски Съюз би трябвало да се срещнат през днешния ден, с цел да координират военната помощ на държавите-членки за Украйна и да обсъдят филантропичната помощ за страната и тези, които бягат от спора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР