ЕС разследва X на Илон Мъск за възможно разпространение на

...
ЕС разследва X на Илон Мъск за възможно разпространение на
Коментари Харесай

ЕС започва разследване на X за предполагаема дезинформация

Европейски Съюз проверява X на Илон Мъск за допустимо разпространяване на терористично и принудително наличие и тирада на омразата след офанзивата на Хамас против Израел.

Разследването, първото според новите софтуерни правила на Европейски Съюз, ще прегледа и метода, по който се обработват жалбите.

X, прочут преди като Twitter, съобщи, че е премахнал стотици сметки, свързани с Хамас, от платформата.

TikTok и Meta са също беше предизвестен от Европейски Съюз, че не прави задоволително за справяне с дезинформацията.

Фирмите в обществените медии видяха скок на дезинформация за спора сред Израел и Хамас, в това число фалшифицирана изображения и погрешно етикетирани видеоклипове.

Ръководителят на промишлеността на Европейски Съюз, Тиери Бретон, удостовери в четвъртък, че блокът е изпратил на X „ публично искане за информация “, с цел да дефинира дали платформата беше в сходство със Закона за цифровите услуги (DSA) - закон, предопределен да пази потребителите на огромни софтуерни платформи, който неотдавна влезе в действие.

Главният изпълнителен шеф на X Линда Яккарино сподели по-рано в четвъртък, че платформата е премахнала стотици сметки, свързани с Хамас, и е подхванала дейности за унищожаване или етикетиране на десетки хиляди части наличие от Нападението от събота в отговор на писмо от господин Бретон във вторник.

Поне 150 заложници бяха взети в Газа и 1300 души бяха убити по време на смъртоносните офанзиви на Хамас в Израел през уикенда.

Хамас, палестинска въоръжена формация, е неразрешена терористична организация в Европейски Съюз.

Докато повече от 1500 души са били убити в Газа откогато Израел стартира ответни въздушни удари.

Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации назова обстановката в Газа „ страшна “, като храната и водата свършват по време на израелска блокада. Израел твърди, че блокадата няма да завърши, до момента в който заложниците не бъдат освободени.

Европейски Съюз споделя на Мета да предприеме ограничения против Израел-Хамас дезинформация. Законите за сигурност на Европейски Съюз стартират да се отразяват на огромните технологии

В писмото си до господин Мъск господин Бретон сподели, че „ принудителен и терористичен наличие " не е било свалено от X, макар предизвестията.

Г-н Бретон не даде детайлности за дезинформацията, за която приказва в писмото, само че уточни случаи на „ подправени и манипулирани изображения и обстоятелства “ бяха необятно публикувани в платформата на обществените медии.

В личния си отговор на X господин Мъск сподели: „ Нашата политика е, че всичко е намерено и транспарантно, метод, който знам, че Европейски Съюз поддържа.

" Моля, избройте нарушаванията, за които споменавате на X, тъй че обществеността да ги види. "

DSA стана закон предишния ноември, само че на компаниите беше обещано време да се уверят, че техните системи са в сходство.

На 25 април комисията назова доста огромните онлайн платформи - тези с над 45 милиона консуматори в Европейски Съюз – те ще бъдат предмет на най-строгите правила, измежду които X. Законът влезе в действие четири месеца по-късно през август.

Под по-строгите правила, по-големите компании би трябвало да оценят евентуалните опасности, които могат да причинят, да рапортуват тази оценка и да вкарат ограничения за справяне с казуса.

Неспазване на DSA може да докара до санкции в Европейски Съюз в размер на до 6% от световния оборот на компанията или евентуално прекъсване на услугата.

X има период до 18 октомври да даде детайлности за това по какъв начин се задейства и действа неговият протокол за реагиране при рецесии и до 31 октомври по други въпроси.

Г-н Мъск разпусна Съвета за доверие и сигурност на Twitter малко след придобиването на компанията през 2022 година Създаден през 2016 година, съветът на доброволците включваше към 100 самостоятелни групи, които поучаваха по въпроси като самонараняване, малтретиране на деца и тирада на омразата.

Междувременно, представител на Meta сподели пред BBC, че компанията „ работи непрекъснато, с цел да резервира нашите платформи в сигурност “ и е основала „ център за специфични интервенции “, в който работят специалисти, които да следят обстановката.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР