ЕС разкритикува решението на Висшата избирателна комисия на Турция да

...
ЕС разкритикува решението на Висшата избирателна комисия на Турция да
Коментари Харесай

ЕС разкритикува решението да се повторят изборите за кмет на Истанбул

ЕС разкритикува решението на Висшата изборна комисия на Турция да анулира резултатите от изборите за кмет на Истанбул и да насрочи нов избор.
Тежко проваляне: Ердоган губи Истанбул и Анкара на локалните избори В Истанбул претендентът на опозицията изпреварва противника си от Партията на справедливостта и развиването
В взаимно изказване посланик номер едно на Европейски Съюз Федерика Могерини и еврокомисарят по разширението Йоханес Хан споделят, че това решение опонира на самата концепция на демократичния избирателен развой, заяви Българска телеграфна агенция.

В документа се отбелязва, че решението е било политизирано и опонира на основната цел на демократичния избирателен развой, изразяваща се в признание на националната воля. Решението нарушава също по този начин отговорностите на Турция като член на Съвета на Европа, се споделя още в изказването.

Висшата изборна комисия на Турция реши през вчерашния ден да анулира изборите за кмет на Истанбул и насрочи нов избор за 23 юни.
Изборите за кмет на Истанбул ще се повторят Партията на Ердоган твърди, че е имало редица нередности, които са повлияли на резултата
Резултатите от гласуването на 31 март бяха оспорени от ръководещата партия на президента Реджеп Ердоган , която загуби от опозицията.

Аргументите – някои представители на изборните секции не са били държавни чиновници и липсвали подписи по отчетните документи.

Опозицията дефинира решението на изборната комисия като явен сигнал за тирания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР