ЕС предупреди Марк Зукърбърг за разпространението на „дезинформация“ в социалните

...
ЕС предупреди Марк Зукърбърг за разпространението на „дезинформация“ в социалните
Коментари Харесай

ЕС: „Мета“ има 24 часа да се справи с дезинформацията на Израел и Хамас

ЕС предизвести Марк Зукърбърг за разпространяването на „ дезинформация “ в обществените медийни платформи на Meta след офанзивата на Хамас против Израел.

От общността уведомиха Meta, която има Фейсбук и Instagram, че " има 24 часа ", с цел да отговори и да се съобрази с европейското законодателство.

Службите за обществени медии видяха скок на дезинформация за спора, в това число подправени изображения и погрешно обозначени видеоклипове.

Във вторник Европейски Съюз предизвести X, по-рано прочут като Twitter, за сходно наличие.

Шефът на промишлеността на блока, Тиери Бретон, сподели на Meta, че би трябвало да потвърди, че е подхванал „ навременни, усърдни и справедливи дейности “.

В писмо той сподели, че компанията разполага с 24 часа, с цел да му каже за „ пропорционалните и ефикасни “ ограничения, които е подхванала, с цел да се опълчи на разпространяването на дезинформация в своите платформи.

Говорител на Meta сподели пред BBC: „ След терористичните офанзиви на Хамас против Израел в събота, ние бързо създадохме център за специфични интервенции, обслужващ специалисти, в това число говорещи свободно иврит и арабски, с цел да следим от близко и да реагираме на тази бързо разрастваща се обстановка. “

„ Нашите екипи работят непрекъснато, с цел да поддържат нашите платформи безвредни, да подхващат дейности във връзка с наличие, което нарушава нашите политики или локални закони, и да се координират с проверяващите обстоятелства трети страни в района, с цел да лимитират разпространяването на дезинформация. Ние ще продължим тази работа до момента в който този спор се развива. "

Междувременно Европейската комисия подсети на всички компании за обществени медии, че са задължени по закон да предотвратяват разпространяването на нездравословно наличие, обвързвано с палестинската въоръжена формация Хамас, която е неразрешена терористична група в Европейски Съюз.

„ Съдържанието, циркулиращо онлайн, което може да бъде обвързвано с Хамас, се квалифицира като терористично наличие, е нелегално и би трябвало да бъде отстранено както според Закона за цифровите услуги, по този начин и според Регламента за терористичното онлайн наличие “, сподели представител на Комисията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР