ЕС представи предложението за нови санкции срещу Русия заради действията

...
ЕС представи предложението за нови санкции срещу Русия заради действията
Коментари Харесай

Налагат санкции върху Русия и привикват нейни посланици

ЕС показа предлагането за нови наказания против Русия поради дейностите в Украйна . Предложението се съдържа в взаимно изказване на ръководителите на Европейския съвет и на Европейската комисия, Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен.

Предвижда се налагането на ограничения против забърканите в противозаконното решение за признание на самостоятелност на Донецк и Луганск ; против банки, които поддържат съветските военни и други действия в тези територии ; ограничения за ограничение на достъпа на Русия до европейските финансови и финансови пазари и услуги ; ограничавания за търговията с двете "независими " области.

Европейски Съюз е подготвен за спомагателни наказания по-късно , при нужда, се показва в изказването. Допълва се, че снощното решение на Москва и изпращането на съветска армия в Донецк и Луганск е недопустимо , в нарушаване на интернационалното право и териториалната целокупност, сувернитета и независимостта на Украйна.

Съобщава се още, че след днешното съвещание на европейските външни министри в Париж от 17:00 ч. българско време, ще бъдат направени оферти за правното одобряване на глобите . След това ще бъдат неотложно подхванати идващите стъпки , се показва в изказването.

European Union sanctions on Russia could include putting hundreds of politicians and officials on black lists, a ban on trading in Russian state bonds and an import and export ban on separatist entities, EU diplomats and officials said
— Reuters (@Reuters)
Междувременно от Англия и Австрия привикаха съветските посланици в Лондон и Виена

Британското външно министерство извика съветския дипломат в Лондон Андрей Келин , откакто Москва призна независимостта на проруските сепаратистки региони в Източна Украйна, заяви представител на английския министър председател Борис Джонсън, представен от Франс прес.

Австрия също извика съветския дипломат във Виена след признаването от Русия на двата сепаратистки региона, където президентът Владимир Путин подреди да бъдат изпратени бойци.

Factbox: Britain publishes full list of Russia sanctions
— Reuters (@Reuters)
Англия наложи наказания против пет съветски банки и три физически лица

По-рано през днешния ден английският министър председател Борис Джонсън разгласи, че Англия ще наложи наказания против пет съветски банки и три физически лица с "висока чиста стойност ", в това число Генадий Тимченко , съобщи Ройтерс.

" Обединеното кралство глоби пет съветски банки: "Россия ", "ИС Банк ", "Генбанк ", "Промсвязбанк " и "Черноморската банка за развиване " , както и три физически лица с доста висока чиста стойност ", сподели Джонсън пред Народното събрание.

Трите физически лица са Генадий Тимченко, Борис и Игор Ротенберг , добавя ТАСС.

Всички техни активи във Англия ще бъдат замразени и ще им бъде неразрешено да влизат на английска територия , а на всички английски компании и лица ще бъде неразрешено да вършат бизнес с тях, е декларирал Джонсън.

Британският министър председател добави, че е "време да се подготвим за идващия вероятен стадий от проекта на Путин " за Украйна, откакто Москва изпрати войски в отцепническите източни райони на страната, отбелязва Ройтерс.

Швейцария е в контакт с други страни за възможни наказания против Русия

От Швейцарското държавно управление са декларирали, че страната е в контакт с други страни по въпроса за възможни наказания против Русия и може да не предприеме дейности незабавно.

Ако на Русия бъдат наложени нови интернационалните наказания, държавното управление на Швейцария има намерение да проучва обстановката и след това да реши какви дейности вероятно може да предприеме.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР