ЕС похвали Фейсбук, Гугъл и Туитър, че се борят срещу

...
ЕС похвали Фейсбук, Гугъл и Туитър, че се борят срещу
Коментари Харесай

ЕС се готви за кибератаки на евроизборите

ЕС похвали Facebook, Google и Туитър, че се борят против дезинформацията и в същото време прикани колосите в региона на обществените мрежи да създадат повече за ограничение на подправените профили, съобщи Асошиейтед прес.Според етичен кодекс на Европейски Съюз трите компании постоянно рапортуват за напъните си да не разрешават изборни намеси. Facebook в частност беше подложена на критика за това, че е средство за непозната изборна интервенция, отбелязва Асошиейтед прес.
Според показани през днешния ден отчети на Facebook, Google и Туитър по тематиката трите компании стягат разпоредбите си в региона на рекламната политика и наблюдението, изключително при рекламите с предизборна устременост.
Европейската комисия обаче ги приканва да споделят данните си за подправени профили и с външни специалисти и откриватели.
На изборите за Европейски парламент, които ще бъдат създадени сред 23 и 26 май, ще гласоподават милиони хора от 28-членния съюз.
Социологическите изследвания демонстрират, че националистически и популистки партии може да реализират обилни триумфи, до момента в който обичайните партии ще изгубят места, само че ще запазят контрола си над Екологичен потенциал.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР