ЕС подкрепя икономическото възстановяване във всички държави членки, като инвестира

...
ЕС подкрепя икономическото възстановяване във всички държави членки, като инвестира
Коментари Харесай

ЕС инвестира над 2 млрд. евро в 140 възлови транспортни проекта

ЕС поддържа икономическото възобновяване във всички страни членки, като влага съвсем 2,2 милиарда евро в 140 основни транспортни плана. Тези планове ще подкрепят построяването на изчезнали транспортни връзки по целия континент, устойчивия превоз и основаването на работни места. Проектите ще се финансират от Механизма за свързване на Европа (МСЕ) — схемата на Европейски Съюз за даване на безплатни средства в поддръжка на транспортната инфраструктура.

Този бюджет ще разреши на Европейски Съюз да напредне в постигането на своите заложени в Европейския зелен пакт цели в региона на климата.

Приоритет се отдава на плановете за усилване на железопътната мрежа, в това число трансграничните връзки и връзките с пристанища и летища.

Превозът по вътрешни водни пътища ще се насърчи посредством увеличение на потенциала и възстановяване на мултимодалните връзки с пътната и железопътната мрежа.

При морския транспорт приоритет се отдава на плановете за морски транспорт на къси дистанции при потреблението на различни горива и за инсталирането на наземно енергоснабдяване на пристанищата за понижаване на излъчванията от закотвените в тях кораби.

При утвърждение от страните членки на Европейски Съюз на определените планове, Комисията ще одобри през идващите дни публични решения за финансиране във връзка и с двете предложения. Най-късно през януари 2021 година Изпълнителната организация за нововъведения и мрежи (INEA) към Комисията ще подпише с бенефициерите по плановете споразуменията за разпределяне на безплатни средства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР