ЕС подготвя нова среща с Китай след отмяната на форума

...
ЕС подготвя нова среща с Китай след отмяната на форума
Коментари Харесай

ЕС подготвя нови разговори с Китай

ЕС приготвя нова среща с Китай след анулацията на форума в Лайпциг, очакван за септември. Това заяви представител на Европейската работа за външна активност.

Той уточни, че срещата в границите на идното немско председателство на Съвета на Европейски Съюз е била анулирана поради пандемията от COVID-19. По неговите думи новата среща, която се приготвя, ще бъде единствено сред китайски представители и ръководителите на Европейската комисия и Европейския съвет.

Все още няма дата за тази нова среща. Подготовката продължава и целим постигането на основни резултати, добави представителят.

Китай смекчава рестриктивните мерки за задгранични самолетни компании

На срещата в Лайпциг се предвиждаше китайският президент Си Цзинпин за първи път да се срещне с всички държавни и държавни ръководители на страните от Европейски Съюз. Преди дни висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел уточни, че не вижда нужда от налагане на наказания против Китай поради последните събития в Хонконг, само че посочи, че въпросът ще бъде разискван с Пекин и ще повлияе на двустранните връзки, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР