ЕС отвърна на италианските твърдения, че рухването на моста на

...
ЕС отвърна на италианските твърдения, че рухването на моста на
Коментари Харесай

ЕС не налагал ограничения върху инвестициите в инфраструктурата на Италия

ЕС отвърна на италианските изказвания, че рухването на моста на автомагистрала А10 край Генуа е ненапълно обвързвано с бюджетните ограничавания, налагани на Италия от чужбина, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Говорителят на Европейска комисия Кристиан Шпар реагира през днешния ден на изявлението на италианския вицепремиер Матео Салвини, който подлага на критика разпоредбите, ограничаващи бюджетните разноски, и ги свърза с сигурността на инфраструктурата. Италия е обект на рецензии в еврозоната за бюджетни преразходи и е призовавана да вкара ред в тази сфера, отбелязва АП.

Шпар сподели, че " е пристигнало времето някои неща да се изяснят ", като уточни, че според бюджетния проект на Европейски Съюз за интервала 2014-2020 година Италия ще получи към 2,5 милиарда евро особено за " вложения в мрежи и инфраструктура, в това число пътища ". Той добави, че през април т.г. Европейски Съюз също по този начин е одобрил според своите правила за държавна помощ " капиталов проект за италианските автомагистрали, който ще разреши да бъдат вложени към 8,5 милиарда евро, в това число и в региона на Генуа ".

" Всъщност Европейски Съюз предизвиква вложенията в инфраструктурата в Италия ", акцентира представителят на Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР