ЕС отново не успя единодушно да одобри отпускането на осмия

...
ЕС отново не успя единодушно да одобри отпускането на осмия
Коментари Харесай

ЕС не успя да одобри осмият транш от военната помощ за Украйна

ЕС още веднъж не съумя единомислещо да утвърди отпущането на осмия транш в размер на 500 милиона евро за закупуване на оръжия за Украйна. Това разгласи вицепрезидентът на Еврокомисията и първият посланик на общността Жозеп Борел на конференция след неофициална среща на външните министри на страните-членки в Толедо (Испания), съобщи кореспондентът на организация УНИАН.

" Трябва да изразя съжалението си, че осмият транш от Европейския фонд за мир към момента е блокиран. Надявам се, че ще успеем да го деблокираме през идващите седмици. Но това е проблем, който не може да бъде решен ", сподели Борел.

Унгария продължава да блокира одобряването на това решение, посочи украинската организация.

В същото време Борел добави, че външните министри са разискали предложение за разпределяне на 20 милиарда евро за защитата на Украйна за интервала 2023-2027 година (по 5 милиарда евро годишно). „ Мисля, че получих позитивна реакция от тях за това предложение. И както и да е, те демонстрираха мощна решителност да продължат да поддържат Украйна с военна помощ толкоз дълго, колкото е належащо. В Съвета на Европейски Съюз полемиките ще продължат. Надявам се, че ще намерим решение до края на годината “, сподели Борел. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР