ЕС отново настоя, че няма да предоговаря постигнатото споразумениеЛевицата иска

...
ЕС отново настоя, че няма да предоговаря постигнатото споразумениеЛевицата иска
Коментари Харесай

Корбин с 5 условия за подкрепа за Брекзит

Европейски Съюз още веднъж настоя, че няма да предоговаря постигнатото съглашение


Левицата желае участие в митническия съюз


Лидерът на опозиционната във Англия Лейбъристка партия Джереми Корбин изпрати намерено писмо до премиерката на страната Тереза Мей, в които формулира пет съответни претенции, с цел да поддържа съглашение с Европейски Съюз за Брекзит, предадоха английските медии.

Посланието идва след диалозите на четири очи, които двамата организираха предходната седмица в подтекста на търсенето на решение за договорката след отхвърлянето на текста от камарата на общините на 15 януари.

В писмото си Корбин приканва държавното управление да преработи политическата декларация, която отразява желанията за бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Англия и да сплоти новите текстове в закон, който да подсигурява, че тези параметри ще бъдат спазвани от всеки идващ министър председател на страната. Сред предложенията са гарантиране на “постоянен и понятен митнически съюз, който да обгръща цялата територия на Обединеното кралство ”, тясно доближаване с Единния пазар на Европейски Съюз чрез “споделени институции ” и недвусмислени съглашения за бъдещите връзки в региона на сигурността, като да вземем за пример потреблението на Европейската заповед за задържане.

Междувременно в Брюксел Тереза Мей организира серия непродуктивни срещи с европейските водачи, на които за следващ път й бе натъртена позицията на Европейски Съюз, че съглашението с Брекзит не предстои на предоговаряне. За сметка на това ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер е уверил Мей, че 27-те са подготвени да работят върху текста на съпътстващата декларация за бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Обединеното кралство.

Председателят на Европарламента Антонио Таяни пък предизвести след срещата си с Мей, че излизането на Англия от Европейски Съюз безсделка ще бъде злополука – филантропична и икономическа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР