ЕС отговаря на епидемията с мерки за 2,77 трилиона евро.

...
ЕС отговаря на епидемията с мерки за 2,77 трилиона евро.
Коментари Харесай

ЕС отговаря на епидемията с мерки за 2,77 трилиона евро

Европейски Съюз дава отговор на епидемията с ограничения за 2,77 трилиона евро. Това заяви в четвъртък председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, като добави, че това е най-мащабната сума, която Европейски Съюз е осигурявал за оправянето с рецесия до момента.

Фон дер Лайен показа детайлности за оповестените преди този момент планове Европейска комисия да насочи 100 милиарда евро към краткотрайна претовареност, до момента в който трае епидемията от Covid-19.

По думите ѝ това е голяма сума, която ще бъде разположение на всички страни от Европейски Съюз. Целта е чиновниците в сдруженията, останали без работа около епидемията, да получават хонорари от европейския бюджет, с цел да имат протекция и да бъдат подготвени да възстановят активността си при първа опция.

Председателката на Европейска комисия съобщи, че бюджетът на Европейски Съюз до 2027 година би трябвало да бъде съгласуван със стратегическите решения за бъдещето и да одобри формата на проект " Маршал " за европейското възобновяване от рецесията, провокирана от ковид.

" Знаем, че в тази рецесия имаме потребност от бързи отговори. Не можем да чакаме една, две или три години, с цел да измислим нови принадлежности ", съобщи тя. По думите ѝ дълготрайният бюджет на съюза, прочут като многогодишна финансова рамка, е най-силният подобен инструмент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР