ЕС осъжда най-решително атаките на Иран с дронове и ракети

...
ЕС осъжда най-решително атаките на Иран с дронове и ракети
Коментари Харесай

ЕС: Иранските атаки са заплаха за сигурността в региона

ЕС осъжда най-решително офанзивите на Иран с дронове и ракети против Израел. Те са невиждана ескалация и опасност за районната сигурност.

Това се споделя в от името на Европейски Съюз, публикувано от висшия представител на Съюза за външната политика и сигурността Жозеп Борел.

„ Европейски Съюз удостоверява уговорката си към сигурността на Израел. При тази мощно напрегната обстановка в района по-нататъшна ескалация не може да бъде в безстопанствен интерес. Призоваваме всички страни към най-голямо възпиране “, декларира Борел.

Европа остава напълно ангажирана да способства за деескалацията и сигурността в района и е в непосредствен контакт с всички страни за тази цел.

Заради последните събития в Близкия изток външните министри на страните членки на Европейски Съюз ще заседават изключително по видеоконферентна връзка на 16 април.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР