ЕС осъжда насилието срещу мирни демонстранти в Беларус след вчерашните

...
ЕС осъжда насилието срещу мирни демонстранти в Беларус след вчерашните
Коментари Харесай

ЕС осъжда насилието в Беларус и настоява за честно преброяване на гласовете от президентските избори

ЕС осъжда насилието против мирни стачкуващи в Беларус след вчерашните президентски избори. Това се показва в общо изказване на висшия представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел и еврокомисаря по въпросите на съседството и разширението Оливер Вархей.

По техните думи използването на мощ от управляващите е била несъразмерна и е неприемлива. Европейски Съюз регистрира, че събитията са довели до гибелта на най-малко един човек, както и до раняването на мнозина.

Беларус: Смърт и свирен мач

Осъждаме насилието и настояваме за неотложно освобождение на арестуваните нощес, се добавя в изказването. Властите в Беларус би трябвало да обезпечат спазването на главните права на протестиращите спокойно. Гражданите на Беларус чакат гласовете им да бъдат преброени вярно и централната изборна комисия да оповести данните, тъй че да отразяват техния избор, декларират Борел и Вархей.

Само със съблюдаване на човешките права, народна власт и почтени и свободни избори страната ще се радва на непоклатимост и автономия. Следим деликатно ситуацията, с цел да се реши по какъв начин Европейски Съюз да съобрази връзките си с Минск в светлината на посочените събития, означават представителите на европейските институции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР