ЕС осъди сблъсъците в Тирана, при които бяха ранени най-малко

...
ЕС осъди сблъсъците в Тирана, при които бяха ранени най-малко
Коментари Харесай

ЕС, САЩ и ОССЕ осъдиха сблъсъците в Тирана

ЕС осъди конфликтите в Тирана, при които бяха ранени минимум 15 души. Хиляди последователи на опозиционната Демократическа партия на Албания участваха в митинга.
Съединени американски щати, Европейски Съюз и Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) осъдиха конфликтите на албански протестиращи с полицията в Тирана и приканиха политическите партии да „ вземат всички нужни ограничения, с цел да може обстановката да стане мирна и градивна “.

Президентът на Албания Илир Мета също прикани за въздържаност, като сподели, че „ жителите би трябвало да имат право да стачкуват, само че и всички институции би трябвало да бъдат уважавани “. Министърът на вътрешните работи на Албания Сандер Леши прикани политическите водачи да се дистанцират от насилието.

Митингът беше проведен от десноцентристката Демократическа партия на Албания. Демонстрантите носеха афиш с надпис „ Това е краят на крадците “, а на различен лицето на премиера Еди Рама имаше аналогия с венецуелския президент Николас Мадуро.

Хиляди последователи на албанската съпротива през вчерашния ден се стекоха на проява с искане на оставката на кабинета на Еди Рама и предварителни избори. Те съумяха да пробият полицейския кордон пред постройката на държавното управление и се пробваха да разбият вратите, като хвърляха и коктейли Молотов и сигнални ракети. Полицията употребява сълзотворен газ и водни струи.

Петима служители на реда и 10-ина стачкуващи и публицисти получиха здравна помощ в лечебни заведения след конфликтите, множеството от тях поради проблеми с дишането, оповестява БНР.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР