ЕС очаква незабавно прекратяване на огъня в Нагорни Карабах и

...
ЕС очаква незабавно прекратяване на огъня в Нагорни Карабах и
Коментари Харесай

ЕС очаква незабавно прекратяване на огъня в Нагорни Карабах

ЕС чака неотложно преустановяване на огъня в Нагорни Карабах и ще следи събитията след известията за реализирано помирение. Това съобщи представител на Европейската комисия на конференция в отговор на въпроси.

Очакваме Азербайджан да приключи военните дейности и те да не се употребяват за прогонване на арменците, локални поданици на Карабах, добави той. Говорителят добави, че вероятни наказания от страна на Европейски Съюз може да се наложат, в случай че се реализира нужното единогласие за такова решение, съобщи Българска телеграфна агенция.

Обемът на внасяния от Европейски Съюз газ от Азербайджан се равнява на три % от общите вносни количества за предходната година, означи представителят. Това е с един % повече от 2021 година и чакаме за тази година да няма промени, посочи той.

Знаем, че Азербайджан внася газ от Русия, само че газът, доставян в Европейски Съюз, е каспийски, съобщи представителят. Той уточни, че Европейски Съюз знае какви количества се внасят от Русия в Азербайджан и те са доста по-малки от вноса от Азербайджан в Европейски Съюз. Не внасяме съветски газ в Европейски Съюз, заключи представителят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР