ЕС обеща да ускори доставките на оръжие и боеприпаси за

...
ЕС обеща да ускори доставките на оръжие и боеприпаси за
Коментари Харесай

ЕС обещава да ускори доставките на оръжие за Украйна

ЕС даде обещание да форсира доставките на оръжие и муниции за Украйна, с цел да поддържа контраофанзивата против съветските войски, а по-нататъшната поддръжка не зависи от непосредствените триумфи на украинските въоръжени сили. Това декларира европейският комисар по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон в изявление за Le Parisien, което цитира съветската редакция на BBC.

" Ще увеличим напъните си за доставка на оръжия и муниции. Това е война с висока активност, в която те играят решаваща роля ", споделя Бретон, като напомня обещанието на Брюксел да достави един милион единици голямокалибрени муниции през идващите 12 месеца.

" Подготвяме се за война, която ще продължи още месеци, а може би и повече ", прибавя той.

По-рано този месец Украйна стартира дълго чаканата контраофанзива за освобождение на окупираните от Русия територии, само че не разполага с нужните оръжия и муниции, с цел да преодолее мощните отбранителни линии, построени от съветската войска през последните няколко месеца.

Миналия четвъртък министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин прикани европейските сътрудници на Украйна да се съсредоточат и да обезпечат на Киев повече оръжия и муниции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР