ЕС няма да се разпадне, защото в неговата основа стоят

...
ЕС няма да се разпадне, защото в неговата основа стоят
Коментари Харесай

Цветанов: Всички заедно трябва да работим срещу антиевропейското говорене

ЕС няма да се разпадне, тъй като в неговата основа стоят фунадаменталните европейски полезности. Европейски Съюз е политическо обединяване, което по своя темперамент е хибридно. Думата хибридно има и позитивен смисъл и аз я употребявам тъкмо в него. Европа е родината на националните страни и с помощта на това в голяма степен са удивителните достижения на Европа. Всяка национална страна е основана с принуждение и историите на страните в Европа са свързани с доста пролята кръв. Европейски Съюз е основан непринудено и участието в него е непринудено.

Това сподели проф. Георги Фотев по време на провеждащата се под патронажа на ръководителя на Народното събрание кръгла маса на тематика "Има ли рецесия на европейските полезности? ". Европейското проучване на полезностите е широкомащабна, транснационална и дълготрайна изследователска стратегия, отнасяща се до главните човешки полезности. Тя дава взор към концепциите, вярванията, желанията, настройките, полезностите и мненията на жителите от цяла Европа. Това е неповторим проучвателен план върху мисленето на европейците за живота, фамилията, работата, религията, политиката и обществото. В събитието присъединяване взимат още ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, доцент Румяна Коларова, политици, социолози, политолози, общественици, учени, академични преподаватели, публицисти. "Всички европейци би трябвало да браним и отстояваме европейските полезности. Ние не би трябвало обаче да позволяваме да се заличи националната еднаквост. Не би трябвало да позволяваме да се заличи един от най-старите езици в Европа - българският. Всичко това е залегнало в основата на културното разнообразие на Европа. Свободата е другата съществена европейска полезност. Точно Европа е родината на свободата ", безапелационен беше проф. Фотев.

"На политиците също ни е доста мъчно да успеем да представим мнението си ", сподели от своя страна Цветан Цветанов.

"Трябва да имаме поради, че за последните 10 години Европа се е трансформирала доста. Няма това спокосйвтие и този възходящ политически и стопански тренд. Всеки се стреми към Европа и към Европейски Съюз. За нас вероятността е по-добра за селдващата финансова рамка, тъй като България ще получи повече средства. В последните години Европейски Съюз е подложен на голяма хибридна офанзива. Антиевропейското говорене се усилва, както в медиите, по този начин и в политическите партии. Лошото е, че систематични партии, които принадлежат към систематични европейски политически фамилии, също се включват в антиевропейското говорене. Всички дружно би трябвало да работим, с цел да не се основават условия за това антиевропейско говорене ", безапелационен беше Цветанов.

"Демокрацията е мощна, тъй като всеки може да показва свободно мнението си. На идните евроизбори би трябвало интензивно да обясняваме за вредата от това антиевропейско говорене. Трябва да попречим на антиевропейските настроения и подправените вести. И в България има систематични партии, които организират това антиевропейско говорене. Политиците от началото на демокрацията взеха своето решение за Европейски Съюз, НАТО и европейските полезности. Това беше и желанието на демократичната общественост. Днес ние оказваме помощ на страните от Западните Балкани за тяхното присъединение към Европейски Съюз ", разкри той.

"Образованието също е доста значимо. Децата и младежите през днешния ден одобряват участието в Европейски Съюз за даденост. Образованието е главен акцент. Най-важното е разказите да бъдат гледани и да не се позволяват опорните точки на антиевропесйкото говорене да взимат превес ", приключи Цветан Цветанов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР