ЕС няма да гони посланиците на Венецуела, заяви днес върховният

...
ЕС няма да гони посланиците на Венецуела, заяви днес върховният
Коментари Харесай

Могерини: ЕС няма да гони посланиците на Венецуела

ЕС няма да гони посланиците на Венецуела, съобщи през днешния ден висшият представител по външната политика и сигурността Федерика Могерини на конференция.

По-рано през днешния ден ръководителят на групата на Европейската национална партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер прикани Европейски Съюз и страните от Общността да прогонят представителите на " режима на (президента Николас) Мадуро ". Причина за настояването му стана връщането от венецуелската граница на евродепутати от ЕНП, пристигнали в Каракас.
Венецуела е изгонила група евродепутати, отишли да се срещнат с Хуан Гуайдо Аргументът бил, че отиват в Каракас с "конспиративни претекстове "
Могерини посочи, че представителството на Европейската комисия във Венецуела е било предизвестено, че евродепутатите няма да бъдат позволени в страната. Тя заяви, че представители на Европейски Съюз и Уругвай отпътуват тази седмица за Венецуела, с цел да спомагат за свикването на нови мирни президентски избори.

Върховният представител означи, че интернационалната контактна група за Венецуела, в която Европейски Съюз взе участие, бе основана по апел на Екологичен потенциал. Тя посочи, че през днешния ден министрите на външните работи от Европейски Съюз не са обсъждали опцията групата да бъде закривана, тъй като е евентуално единственият метод да се реализира задачата за кротичък преход.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР