ЕС не планира нови санкции срещу РусияНа предстоящата си среща

...
ЕС не планира нови санкции срещу РусияНа предстоящата си среща
Коментари Харесай

ЕС не планира нови санкции срещу Русия

ЕС не възнамерява нови наказания против Русия
На идната си среща на върха в Брюксел страните-членки на Европейския съюз не имат намерение да вкарат нови наказания против Русия поради събитията в Керченския пролив. Това оповестява организация „ Блумбърг “.

Журналисти на организацията са се срещнали с черновата версия на документа, който, както се чака, би трябвало да бъде признат на 13 декември на срещата на Евросъюза. От документа излиза наяве, че водачите на Европейски Съюз ще „ изразят изключителна паника поради ескалацията в Керченския пролив и в Азовско море “, а също по този начин ще призоват за освобождението на украинските моряци и връщането на корабите. Освен това документът ще съдържа апел за обезпечаване на „ безпроблемно прекосяване на всички кораби през Керченския пролив “. В изказването се споделя още, че „ няма опрощение за потреблението на военна мощ от Русия “.

В него на никое място няма опасност от въвеждането на нови наказания. В същото време се чака, че съществуващите наказания ще бъдат удължени. „ Блумбърг “ отбелязва, че в документа могат да бъдат импортирани ремонти.

На 25 ноември три кораба на украинските Военноморски сили нарушиха в Керченския проток разпоредбите за прекосяване от Черно в Азовско море, съобщи ТАСС. Украинците също по този начин не реагираха по никакъв метод на предизвестията на съветските патрулни кораби, че навлизат в непознати териториални води. За да бъдат спрени, се наложи използването на оръжие. Трима военнослужещи на украинските Военноморски сили бяха леко ранени, оказана им бе здравна помощ. Корабите бяха арестувани и доставени в Керч. Води се наказателно дело за нарушение на държавната граница на Русия. Москва дефинира случилото се като провокация, украинските управляващи вкараха военно състояние, а Европейски Съюз и НАТО приканиха за деескалация на обстановката. /БГНЕС и ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР