ЕС не одобрява решението на САЩ да възобновят санкциите срещу

...
ЕС не одобрява решението на САЩ да възобновят санкциите срещу
Коментари Харесай

Московиси: ЕС не одобрява решението на САЩ да възобновят санкциите срещу Иран

ЕС не утвърждава решението на Съединени американски щати да възобновят глобите против Иран. Това съобщи еврокомисарят за икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси.

Върховният представител на Европейския съюз за външните работи Федерика Могерини и висши дипломати от Обединеното кралство, Франция и Германия също показаха взаимно изказване, осъждайки новите наказания против Иран, наложени от Съединените щати, съобщи БНР.

" Ние надълбоко съжаляваме за повторното налагане на наказания от страна на Съединените щати в следствие от отдръпването им от Съвместния повсеместен проект за деяние (JCPOA) ", обявиха Федерика Могерини, френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан, английският - Джеръми Хънт и немският Хайко Маас.

В изказването на Европейски Съюз се показва вяра, че Техеран ще продължи да извършва " напълно своите нуклеарни задължения в цялостен размер " макар американското ембарго. Европейски Съюз също по този начин акцентира, че членовете на съюза имат намерение да работят върху " запазването и поддържането на ефикасни финансови канали с Иран и продължаването на износа на ирански петрол и природен газ ".

Новите наказателни ограничения на Съединени американски щати влязоха в действие от през днешния ден и на процедура принуждават фирмите в редица браншове да избират сред вложения в Иран и достъп до американския пазар.

Иран няма да съблюдава глобите, съобщи президентът Хасан Рохани:

" Ние сме в обстановка на икономическа война. Продаваме нашия нефт и ще продължим да го вършим при всевъзможни условия. Гордо заявяваме, че ще заобикаляме тези противозаконни наказания, които опонират на интернационалните правила ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР