ЕС не може да приеме последното предложение на Великобритания за

...
ЕС не може да приеме последното предложение на Великобритания за
Коментари Харесай

Барние поля със студен душ Джонсън заради "Брекзит"

Европейски Съюз не може да одобри последното предложение на Англия за съглашение за Brexit и не е покрай намиране на компромис. Tова предизвести в сряда основният договарящ на Брюксел Мишел Барние.

"Докато приказвам с вас в този момент, не сме на път да предвиждаме и да намерим договорка ", сподели той пред Европейския парламент, като понижи вярата за пробив преди срещата на върха на Европейски Съюз през идната седмица.

Барние ще се срещне с английския министър по Brexit Стивън Баркли в четвъртък на работен обяд и той даде обещание, че екипът му ще бъде разполагаем непрекъснато в интервала преди срещата на върха на 17 и 18 октомври.

Той даде да се разбере, че планът за съглашение на премиера Борис Джонсън за подмяна на предходната договорка за излизане на Англия за излизане от Европейски Съюз, която беше отритнат от английския парламент, не може да послужи като основа за договаряния.

Мишел Барние сподели още, че проектите на Джонсън за трансгранична търговия на остров Ирландия ще подкопаят мира и ще отслабят единния европейски пазар - и се основават на непроверена технология и към момента неписани правни договорености.

"Предложението на английското държавно управление, в настоящето му положение и което не можем да приемем, би заменило едно практично, оперативно и правно решение с решение, което е хипотетично и краткотрайно ", сподели Барние.

Европейските представители обявиха, че ще се нуждаят от план на контракт в по-малка степен от дефинитивно правно формулиране до петък, в случай че би трябвало да бъдат подготвени в точния момент водачите на Европейски Съюз да го одобрят на срещата на върха.

И в случай че нищо не бъде утвърдено от водачите на Европейски Съюз, както и от английския и европейския парламенти преди 31 октомври, тогава Англия рискува да се „ разведе” с Европейския съюз без договорка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР