ЕС не може да позволи на другите да ни отнемат

...
ЕС не може да позволи на другите да ни отнемат
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Европейския начин на живот няма да ни го отнеман нито отвън, нито отвътре

ЕС не може да разреши на другите „ да ни лишават езика “, сподели новоизбраният ръководител на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен, наблягайки решителността си да уточни Маргаритис Схинас за „ заместник-председател за отбрана на нашия европейски метод на живот “, заяви „ Политико “, съобщи БГНЕС.

" Видяхме, че задгранични сили се намесват в нашите избори извън ”, написа Фон дер Лайен в оповестена в голям брой европейски вестници позиция. “И видяхме домашни популисти с евтини националистически лозунги да се пробват да ни дестабилизират от вътрешната страна. Не би трябвало да позволяваме тези сили да похитят определението за европейския метод на живот. Те желаят то да значи противоположното на това, което е. ”

Критиците на името на ресора на Схинас, който включва миграцията в мандата му, го осъдиха като „ игра по свирката “ на десни екстремисти. Френската крайнодясна лидерка Марин льо Пен утвърди новото название в тирада в неделя, като го назова “идеологическа победа ”.
Председателят на идната Еврокомисия призна, че използваната от нея на фраза „ европейски метод на живот “ е провокирала спор, само че съгласно нея „ това е спор, който би трябвало да имаме “.

“Разбира се, думите имат значение ”, написа тя. “Признавам това. За някои европейският метод на живот е термин с политически заряд. Но ние не можем и не би трябвало да разрешаваме на други да ни лишават езика от нас: това също е част от това, което сме ”, добави фон дер Лайен.
„ Трябва да се гордеем с нашия европейски метод на живот във всичките му форми и измерения и би трябвало непрекъснато да го съхраняваме, пазиме и подхранваме. Ето за какво това беше един от шестте водещи правилото в моите политически насоки, които получиха поддръжката на Европейския парламент през юли ”, сподели още тя.

Фон дер Лайен означи, че е платена висока цена за европейския метод на живот: „ Никога не би трябвало да се приема за даденост – това не е нито даденост, нито е обезпечено. Доказателството за това е, че към метода ни на живот се насочат провокации всеки ден – както от антиевропейците от вътрешната страна, по този начин и от тези извън “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР