ЕС не желае да види как Сърбия става член на

...
ЕС не желае да види как Сърбия става член на
Коментари Харесай

Белград няма да купи членството в ЕС чрез враждебни действия спрямо Русия

ЕС не желае да види по какъв начин Сърбия става член на блока и Белград няма да купи участието в Европейски Съюз посредством враждебни дейности по отношение на Русия. Това съобщи патриархът на Сръбската православна черква Ириней в изявление за в. "Вечерне новости ", съобщи ТАСС.

Основният ни проблем не са многовековните ни съседи албанците, а в действителност развитата Европа и Западът като цяло (с дребни изключения), защото Западът не се занимава с разрешаването на рисковата за всички рецесия, а се занимава със своите ползи, уточни патриархът.

Бих споделил, че Европейски Съюз не изгаря от предпочитание да ни одобри както поради другарството ни с Русия, по този начин и заради вътрешни аргументи и по тази причина непрекъснато слага нови условия и непрекъснато отсрочва процеса. Когато пристигна наш ред, и в случай че пристигна, Европейски Съюз ще бъде напълно различен, в случай че несъмнено съществува. Макар участието в Европейски Съюз да наподобява привлекателно от икономическа позиция, нямам доверие, че ще си купим билет за участие с цената на въвеждане на наказания по отношение на Русия или с всевъзможни други враждебни дейности по отношение на тази велика, братска страна, съобщи патриарх Ириней.

Външнополитическият курс на Сърбия планува присъединение към Европейски Съюз, като в същото време се запазят другарски връзки с Русия и Китай, както и развиване на връзките със Съединени американски щати, отбелязва ТАСС.

Действията на вселенския патриарх водят към ерес освен в Украйна, само че и в други поместни църкви, съобщи още Ириней.

Ние сме за единение на църквата, единодушие, отговорност, честност към каноните и срещу всичко, което разделя и води към заплахата от ерес. Като стъпка, водеща към ерес, аз преглеждам последното известие на синода на Вселенската патриаршия от 11 октомври, съобщи Ириней.

На 11 октомври синодът в Истанбул поддържа украинското искане за самостоятелна, автокефална черква и сне анатемата от патриарх Филарет, който се надява да оглави самостоятелната украинска черква.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР