ЕС не е предприел никакви действия, свързани със санкционирането на

...
ЕС не е предприел никакви действия, свързани със санкционирането на
Коментари Харесай

ЕС няма нищо общо със санкционирането на българите по „Магнитски“

ЕС не е подхванал никакви дейности, свързани със санкционирането на българи от Съединени американски щати и Англия.

Европа не може и да накаже тези хора за корупция.

Така отговори на питане на Клуб Z Петер Стано – представител на висшия представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел.

Повод за запитването ни бяха думите на Джим О`Брайън – шефа на Службата за съгласуване на глобите в Държавния департамент на Съединени американски щати. В диалог с български публицисти в петък той съобщи, че Съединени американски щати постановат глобите „ в взаимност с Европейски Съюз, който упорства за реформирането на правораздаването в България “.

Съединени американски щати постановиха наказания за корупция по Закона „ Магнитски “ на Владислав Горанов, Румен Овчаров, Александър Николов, Иван Генов и Николай Малинов. Англия пък наказа Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, към този момент глобени от Съединени американски щати.

В Европейската комисия са взели поради санкционирането на български жители от Съединени американски щати и Англия, само че не разясняват включвания в описи на лица от други страни, добави Стано.

Няма връзка сред налагането на ограничения от страна на Вашингтон и Лондон и санкционния режим на Европейски Съюз, сподели още представителят на европейската дипломация. Европейски Съюз има собствен Глобален режим за наказания за нарушаване на правата на индивида. Той служи за реакция на такива случаи в трети страни или от физически и юридически лица там, само че не и в Европейски Съюз.

Нарушения, осъществени в страни членки от жители на Европейски Съюз, нормално попадат в рамката на на върховенството на закона, а не в санкционната рамка на Европейски Съюз, защото европейските наказания са инструмент на общата външна политика и политиката на сигурност. В дребното случаи, когато Европейски Съюз е глобил свои жители, причина са били нарушавания, осъществени зад граница, като тероризъм или подкопаване на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна.

На този стадий няма наказания на Европейски Съюз, ориентирани против корупцията, посочи Петер Стано. За да ги има, е належащо решение на страните членки (Съвета) на Европейски Съюз.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР