ЕС не е казал да затваряме енергийните си централи .

...
ЕС не е казал да затваряме енергийните си централи .
Коментари Харесай

Лорер обясни: ЕС не е казал да затваряме енергийните си централи

ЕС не е споделил да затваряме енергийните си централи. Това изясни през днешния ден в ефира на Българска национална телевизия Даниел Лорер от  Политическа партия.

Вчера " Продължаваме промяната " организираха рекордно къса среща с " Възраждане " по отношение на бюджета за 2023 година В акцент обаче се трансфораха събитията в коридорите сред ГЕРБ и Политическа партия и размяната на реплики по отношение на бъдещото затваряне на въглищните централи. Междувременно потегли делото на Кирил Петков против Бойко Борисов за клюка. 

Целта на цялостната медийна нервност на ГЕРБ през вчерашния ден беше доста елементарна - тя трябваше да скрие резултата от визитата на Европейска комисия. С представителите на Комисията ние обсъдихме Плана за възобновяване и резистентност в Народно събрание по тематика " Енергетика ", акцентира Лорер.

" Оказа се, че през всички тези години ГЕРБ не са имали проект, с изключение на да санират. Това стана ясно на срещата с Европейската комисия и всичко, което последва, беше опит това да бъде прикрито от обществото ", уточни Лорер.

Той подчертава, че Европейска комисия не изисква затваряне на централи, а понижаване на излъчвания.

" Защо изисква понижаване на излъчвания? Още в далечната 2014 година държавното управление на ГЕРБ подписва на Европейски съвет общоевропейската цел да се понижат излъчванията с 40%, т.е. съкращението на българската енергетика е подписано от ГЕРБ още през 2014 година Нещо повече - през 2020 година още веднъж ГЕРБ удостоверяват и усилват тази цел дружно с всички останали европейски страни. Те подписват цел от 55% редуциране на въглеродните излъчвания. Идва Планът за възобновяване и резистентност, който предлага средства на страните, с цел да изпълнят в частност и тези цели. Какво прави ГЕРБ по тематиката в него - нищо, с изключение на саниране?. Няма заричане да се затваря, каквото и да било до 2026 година Трябва да се понижат излъчванията. Това може да стане, не затваряйки въглищните централи, а намалявайки количеството работа, което те правят сезонно, обясни Даниел Лорер.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР