ЕС настоява за пълно и независимо разследване на обстоятелствата около

...
ЕС настоява за пълно и независимо разследване на обстоятелствата около
Коментари Харесай

ЕС поиска независимо разследване за смъртта на арестуван венецуелски офицер

ЕС упорства за цялостно и без значение следствие на събитията към гибелта на офицера от венецуелската войска Рафаел Акоста Аревало, който беше арестуван от спецслужбите на Венецуела на 21 юни. Това съобщи говорителката на външнополипическия офис на Европейски Съюз Мая Косянич, представена от Дойче веле.

Офицерът умря в болница седмица откакто беше арестуван.

" Смъртта на капитан Рафаел Акоста Аревало по време, когато се е намирал в ръцете на спецслужбите, е още една илюстрация за произвола на правосъдната система и неналичието на гаранции за правата на арестуваните ", съобщи Косянич.

Междувременно от ден на ден страни и обособени политици упрекват венецуелските управляващи, че употребяват мъчения и че точно това е повода за гибелта на офицера.

Групата от Лима, включваща 11 американски страни, излезе със особено изказване по случая. Временният президент на Венецуела Хуан Гуайдо написа в Instagram, че Рафаел Акоста Аревало е бил подложен на жестоки мъчения, и осъди това " непоносимо закононарушение ".

В края на юни висшият комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Мишел Бачелет прикани да бъдат освободени всички политически пандизчии във Венецуела. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР