ЕС намалява значително предприсъединителната помощ за Турция през тази година

...
ЕС намалява значително предприсъединителната помощ за Турция през тази година
Коментари Харесай

ЕС намалява предприсъединителната помощ за Турция със 75 на сто

ЕС понижава доста предприсъединителната помощ за Турция през тази година поради газовия спор в Средиземноморието и военната атака на Анкара в Сирия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Съкращенията не засягат заплащанията, които Европейският съюз прави към Турция по силата на споразумението за бежанците, оповестиха през днешния ден вестници, които са част от немската медийна група Функе, базирайки се на писмо до Европейския парламент от висшия представител по въпросите на външната политика и сигурността Жозеп Борел. Европейският съюз е решил да понижи в началото плануваната сума за 2020 година със 75 на 100, написа в писмото на Борел. Според Европейската комисия Турция ще получи единствено 168 милиона евро (186 милиона долара) финансиране по Инструмента за предприсъединителна помощ /ИПП/.

От тази сума 150 милиона евро са предопределени за подсилване на демокрацията и върховенството на закона, а останалите 18 милиона евро - за развиване на селските региони. Предприсъединителната помощ на Европейски Съюз има за цел да подпомогне страните кандидатки в процеса на промени и да усъвършенства тяхната конкурентоспособност. Преговорите за присъединение на Турция към Европейски Съюз обаче са прекратени от години. Борел оправда съкращенията, като посочи нерегламентираните сондажи на газ от Турция край крайбрежията на Кипър и военната интервенция на Турция в Североизточна Сирия, която стартира през октомври.  

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР