ЕС наложи глоба в размер 4.3 милиарда евро на технологичния

...
ЕС наложи глоба в размер 4.3 милиарда евро на технологичния
Коментари Харесай

ЕС глоби с 4.3 милиарда долара Google

ЕС наложи санкция в размер 4.3 милиарда евро на софтуерния колос Гугъл. Това е рекордно наказване, а повода е корист с доминантна позиция на пазара, поради операционната система на компанията - Android, съобщи БГНЕС.
Европейската комисия упрекна Гугъл, че е изискала от производителите на мобилни телефони Samsung и Huawei да преинсталират в търсещите си приложения и браузърите Гугъл Chrome и Гугъл Search като общоприетоо изискване за лицензиране на някои Гугъл приложения. Двата браузъра са към този момент конфигурирани на " забележителното болшинство " устройства, продавани в Европейски Съюз, разяснява комисията. Обвинението, повдигнато публично през април, твърди също, че Гугъл не разрешава на производителите да продават смарт телефони, които работят с конкурентни операционни системи, основани на кода на Android.
Гугъл също по този начин е обещавала " финансови тласъци " на производителите и операторите на мобилни мрежи, в случай че конфигурират Гугъл Search на своите устройства, разяснява комисията.
Наказанието е основано на приходите на пазара. Анализаторите регистрират, че това е застрашителен удар по компанията, тъй като надвишава 10% от общите й световни доходи. Гугъл е генерирала към 25 милиарда евро от цифрова реклама в Европа през 2017 година
От Европейски Съюз ще наложат и заповед за предоставяне опция на производителите на смарт телефоните да избират приложения, които не са на Гугъл, само че да могат да бъдат конфигурирани на устройства с Гугъл. Това в допълнение ще донесе загуби на една от най-мощните компании в света.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР