ЕС наложи глоба от няколко милиарда долара на Гугъл“ЕС ще

...
ЕС наложи глоба от няколко милиарда долара на Гугъл“ЕС ще
Коментари Харесай

ЕС наложи глоба от няколко милиарда долара на „Гугъл“
ЕС ще н

ЕС наложи санкция от няколко милиарда $ на „ Google “
Европейски Съюз ще наложи санкция на американския интернет колос „ Google “ от няколко милиарда евро за заледяване на конкуренцията против неговата мобилна операционна система Андроид, настояват източници - решение, което рискува да сътвори ново напрежение във Вашингтон.

Комисарят по въпросите на конкуренцията Маргрете Вестагер съобщи, че „ Google “ е злоупотребила с господстващото си състояние на пазара, като е осъществила връзки с производители на телефони като „ Самсунг “ и китайския „ Хуауей “.

Дългоочакваното решение идва като опасения за трансатлантическа комерсиална война, дължаща се на решение на президента Доналд Тръмп да наложи цени върху европейския експорт на стомана и алуминий.

„ Google “ може да отнесе санкция до 10% от годишните доходи на компанията-майка „ Алфабет “, които доближиха 110,9 милиарда $ през 2017 година

Делото против Андроид е най-значимото от трите сходни на Европейски Съюз против гигантската търсачка, която към този момент беше ударена от рекордните 2,4 милиарда евро санкция.

В случая с Андроид Европейската комисия упрекна „ Google “, че е изискала от производителите на мобилни телефони Самсунг и Хуауей да преинсталират в търсещите си приложения и браузърите Google Хром и Google Сърч като общоприетоо изискване за лицензиране на някои Google приложения. Двата браузъра са към този момент конфигурирани на "значителното мнозинство" устройства, продавани в Европейски Съюз, разяснява комисията.

Обвинението, повдигнато публично през април, твърди също, че „ Google “ не разрешава на производителите да продават смарт телефони, които работят с конкурентни операционни системи, основани на кода на Андроид.

„ Google “ също по този начин е обещавала "финансови стимули" на производителите и операторите на мобилни мрежи, в случай че конфигурират Google Сърч на своите устройства, разяснява комисията. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР