ЕС наблюдава с безпокойство потока от мигранти от Турция към

...
ЕС наблюдава с безпокойство потока от мигранти от Турция към
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: ЕС наблюдава с безпокойство потока от мигранти от Турция

ЕС следи с безпокойствие потока от мигранти от Турция към външните граници на Европейския съюз в Гърция и България, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от Агенция Франс Прес.

The @EU_Commission and the @EUCouncil have been following closely and with concern the situation at the EU external borders with Turkey. @eucopresident Charles Michel and myself have been in permanent contact with PM Mitsotakis and PM Borissov. (1/2)

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) February 29, 2020

„ Нашият главен приоритет на този стадий е да се уверим, че Гърция и България имат цялостната ни поддръжка. Ние сме подготвени да им окажем спомагателна поддръжка посредством Фронтекс “, написа фон дер Лайен в Twitter.

Междувременно министър председателят на България Бойко Борисов съобщи по време на изключителното съвещание на Министерски съвет, отдадено на ограниченията против ковид.: " Има действителна заплаха от нова мигрантска вълна от Турция към България. Има информация за централизация на огромен брой мигранти в Одрин наоколо с нашата граница “.

Според него е обезпокоителен фактът, че турските граничари са се отдръпнали във вътрешността в страната. Борисов разпореди силите на армията и жандармерията да се разположат на сухопътните ни граница. Корабите също ще засилят патрулирането по морската ни граница, с цел да могат да отговорят при възможен мощен бежански напън при границата ни с Турция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР