ЕС може да постави ваксина на 700 милиона души, което

...
ЕС може да постави ваксина на 700 милиона души, което
Коментари Харесай

ЕС може да постави ваксина срещу коронавирус на 700 млн. души

ЕС може да сложи ваксина на 700 милиона души, което може да стартира от април. Това разгласи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, до момента в който представяше " най-хубавия сюжет " за блока , осведоми " Политико ".

Този сюжет планува да покрие " повече от нужното " за Европейски Съюз и ще включва подаяние от ваксини за по-бедните страни . В момента в Общността живеят 446 милиона души.
 Евролидерите призовани да провеждат трансгранично прекачване на пациенти с Covid-19
Евролидерите призовани да провеждат трансгранично прекачване на пациенти с Covid-19

Бързите антигенни проби се появяват на пазара

Представяйки спомагателни ограничения за надзор на ковид в Европейски Съюз, ръководителят на Комисията разгласи, че " огромни доставки ще стартират от април " при най-хубавия сюжет.

Ако всички претенденти за ваксини, авансово поръчани от Европейски Съюз, се окажат сполучливи, през 2021 година ще бъдат получени 1,2 милиарда дози . Но Фон дер Лайен призна, че " не всички претенденти ще бъдат сполучливи ".

Тя повтори посланието си от 15 октомври, когато Комисията прикани за хармонизиране на проектите за имунизация на страните членки.

Въпреки оптимистичните послания за имунизацията в Европа, тя предизвести, че имунизацията " не е чудотворно събитие, което ще промени всичко за един ден ".

Нейният консултант Петер Пиот разказа имунизациите като " светлина в края на тунела " и изрази вяра, че ще има по-голяма изясненост за успеваемостта на някои от тези ваксини до края на годината.

Но той акцентира, че някои огромни въпроси остават без отговор , в това число за какъв интервал ще има имунитет.

" Една година, пет години, до живот? Не знаем ", означи специалистът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР