ЕС многократно осъжда практиката на заплахи от страна на Турция.

ЕС многократно осъжда практиката на заплахи от страна на Турция. ...

Емил Радев: Ако спрем плащанията към Турция, не наказваме правителството, а хората избягали от война.


ЕС многократно осъжда практиката на заплахи от страна на Турция. Ако спрем плащанията към Турция, не наказваме правителството, а хората избягали от война. От взаимен интерес е бежанците да си останат по лагерите в Турция и да има добър тон. Това заяви в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

"Не за първи път Ердоган използва заплахата с бежанците. От август това е придружено от големи групи бежанци по 600 души дневно, които пристигат на гръцките острови"

"Подкрепихме Северна Македония и Албания за членство в ЕС, а ние ще имаме време да си поставим изискванията", каза още той.

"В Европейската Правна комисия спряхме от изслушване представители от Румъния и Унгария, кандидати за комисари. Причината бе недекларирани огромни суми пари", разкри Радев.

"За мен приоритет е търговията с домашни любимци. Годишно търговията генерира 2 млрд. евро. Има много нерегламентирани продажбни, а животните се отглеждат в ужасни условия. Преди 2 години разбихме такава група за животни, използвала фалшиви документи за произход и ваксинация на животни, а собственикът печелеше десетки хиляди. Искаме да се регистрират всички такива собственици и развъдници", допълни българският евродепутат.

Емил Радев призова и за по-строг контрол върху транспортирането на животни в ЕС.

Източник: novini.bg