ЕС иска да анексира Северна Ирландия. Правителството на Великобритания трябва

...
ЕС иска да анексира Северна Ирландия. Правителството на Великобритания трябва
Коментари Харесай

ЕС иска да анексира Северна Ирландия, скочи Лондон

ЕС желае да " анексира " Северна Ирландия . Правителството на Англия би трябвало да " покаже зъби ".

Това разгласи членът на Демократичната юнионистка партия и народен представител в английския парламент Иън Пейсли-младши пред министъра, отговарящ за Северна Ирландия, Карън Брадли в Комисията по въпросите на Северна Ирландия, написа " Гардиън ".

 Европейски Съюз разгласява проектодоговора за Брекзит
Европейски Съюз разгласява проектодоговора за Брекзит

Границата на Ирландия със Северна Ирландия още веднъж е препъникамък

Иън Пейсли-младши разяснява плана на контракта сред Европейски Съюз и Лондон за Брекзит, който планува Северна Ирландия да остане в митническия съюз и единния пазар.

" Ужасен съм и съм погнусен от това по какъв начин Европейски Съюз може да си разреши да каже, че желае да анексира част от Англия и да я отнеме от ръководството на останалата част от Англия ", посочи той.

Лидерът на Демократичната юнионистка партия Арлин Фостър пък съобщи, че планът на контракта е конституционно недопустим. Според нея това би било икономическа злополука за Северна Ирландия.

Предложението на Европейски Съюз за границата със Северна Ирландия заплашва " конституционната целокупност " на Обединеното кралство , разгласи министър председателят на Англия Тереза Мей, представена от БиБиСи.

В документа се отбелязва, че Европейски Съюз предлага " обща регулираща зона " след Брекзит, в случай че не бъде реализирано решение за Северна Ирландия.

Мей акцентира, че " нито един английски министър председател не може да се съгласи " с това.

Европейски Съюз увери, че противоречивата алтернатива няма за цел да " предизвика " Англия.

Британският министър-председател ясно съобщи, че ще разгласи опозицията си против този вид " кристално ясно " пред Европейската комисия.

Поддръжниците на Брекзит оповестиха, че предлагането е " изцяло недопустимо ", защото значи анексиране на Северна Ирландия.

Също по този начин се афишират срещу ролята на Европейския съд след Брекзит.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР